duminică, 12 septembrie 2010

Chec simplu si bun






Ingrediente
-3 oua
-200gr zahar
-200 ml lapte/iaurt/chefir
-100 gr unt
-75 ml ulei
(sau puteti pune doar unt 200gr)
- 1plic praf de copt
-1 plic zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 2 pahare faina(200ml paharul)

Glazura
-50 gr ciocolata alba
-75 ml frisca
-25 gr ciocolata neagra
-25 ml frisca


Mod de preparare
Untul se pune la topit. Reteta originala zice sa bati albusurile spuna cu zaharul, eu am incecat sa o fac mai simpla si le-am amestecat toate o data ,am batut foarte bine la inceput ouale, fara sa lemai separ cu zaharul si apoi am pus celelante ingrediente. La final am adaugat faina amestecata cu praf de copt. Intr-o tava se toarna mai mult de jumate de compozitie in cea ramasa se pune cacaoa, si se toarna peste in forma de zigzag, m-am jucat cu el un pic trasand sinste modele prin el cu ajutorul unei scobitori apoi la cuptor pana se rumeneste

.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie.
Glazura: se topeste pe baie de aburi frisca cu ciocolata apoi se toarna peste chec.
SFAT: asteptari un pic sa se mai raceasca glazura astfel prinde o consistenta si se tine pe chec, eu nu am mai avut rabdare asa ca pus-o imediat, ea fiind mai subtire a curs , ramanad asfel o cantitate mai mica pe el....

Un comentariu:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog