Este o reteta foarte buna si usor de facut invatata de la mama soacra:) , cu siguranta o sa va placa si voua, chair si fara carne e un deliciu, am facut si in varianta originala adica fara carne si in varianta mea cea cu carne, oricum ai face nu dai gres.
Ingrediente-paste fundite
- 200 gr smantana
- 1 dovlecel
- 100gr carne de porc (optional)
- ulei de masline
- busuioc proaspat 2-3 frunze
- sare, piper
-parmezan
Mod de preparare
Se pune apa cu sare la fiert pentru paste, intre timp se taie dovlecelul felii rutunde de 2 mm grosime, se incinge ulei in tigaie se pun dovleceii si se prajesc usor(nu trebuie sa fie rumeni, vezi poza)
cand a fiert apa se pun pastele si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se pun peste dovlecei, se condimenteaza si se adauga smantana, se lasa sa fiarba f putin, amestecand incontinuu, apoi se ia de pe foc.
Se serveste cu parmezan ras si busuioc tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu