La fel ca si saramura de pui, delicioasa si usor de facut.
Ingrediente
- 1,5 kg crap si alt peste:))
-2 kapia
-1 ceapa
-2 rosii
-300 ml apa
- cimbru
-sare
-ardei iute
-piper boabe
- 4 catei usturoi
Mod de preparare
Pestele se curata se indulceste cu sare si se face pe gratar. Kapia si rosiile se coc si ele apoi se curata de coaja si se toaca, ceapa se taie marunt.
Se pune apa la fiert se adauga ceapa si se lasa sa fiarba 10 min . Apoi se pune ardeiul cu rosiile, sare daca pestele nu e sarat prea tare, cimbru, piper boabe si ardei iute, se lasa sa fierba 10 min. Cand e gata se pune pestele si se ia de pe foc. Se lasa ~1 ora.
Din capitolul la pescuit... ziua de peste nu se poate fara o saramura...daca e peste, peste sa fie... proaspat , prins cu mare drag si nu conteaza dimensiunea:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu