- 2 kg gutui rase
- 2 kg zahar
- 1 l apa
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lamaie
- 4 borcane 800
Sa va spun cate gutui am avut nu stiu am cantarit rezultatul
final care a fost de 2 kg gutui rase. Pe acestea le-am pus intr-o oala si le-am dat la foc
adaugand peste ele 2 kg de zahar si 1 l apa.( nu am facut nici un sirop le-am pus pur si
simplu la foc pe toate). pe la mijlocl fierberii ~ peste 1 h am adaugat feliile de lamie si am
mai last sa fiarba inca o ora. Cand si-a schimbat culoarea si a mai scazut este gata.
cand am luat-o de pe foc am adaugat zaharul vanilat. Am pus dulceata in orcan am dat-o la cuptor pe inca 20 min...ea prinde o "pojghita"deasupra( nu stiu daca m-am exprimat corec dar asa am primit indicatii. se scoate din cuptor se pun capacele si se dau la intuneric.
Ps. a da sa nu uit....Felicia ma invata ceva...ca sa nu faca "floare" se pune o pastila de aspirina pisata peste fiecare borcan de dulceata....Multumesc Feliciei pt sfat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu