Ingrediente
-3,5 kg mere
-3,5 kg mere
-200 gr zahar
-scortisoara
-foi de placinta sau:
-500 gr faina
-1 pahar apa
-1 ou
-2 linguri ulei
-varf de sare
-scortisoara
-foi de placinta sau:
-500 gr faina
-1 pahar apa
-1 ou
-2 linguri ulei
-varf de sare
Mod de preparare.
Pentru foi de casa: se amesteca toate componentele enumerete mai sus, astfel obtinind un aluat moale si elastic, se lasa sa se odihneasca 30 min. apoi se imparte in 6 bucati mici si se intind foi foarte subtiri.
Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu ulei se aseaza o foaie pe mijloc si 2 in parti se pune jumatate din cantitatea de mere se presara apoi zaharul( jumatate din cantitate) si scortisoara , dupa aceea se pune o foaie si din nou mere , zahar si scortisoara.( Unele gospodine prefera sa caleacsa un pic merele , eu insa fac asa, si va asigur ca ies la fel de gustoase ). se acopera cu foi de placinta si se da la cuptor 40 min. sau mai bine zis pana cand se rumeneste.
Pentru foi de casa: se amesteca toate componentele enumerete mai sus, astfel obtinind un aluat moale si elastic, se lasa sa se odihneasca 30 min. apoi se imparte in 6 bucati mici si se intind foi foarte subtiri.
Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu ulei se aseaza o foaie pe mijloc si 2 in parti se pune jumatate din cantitatea de mere se presara apoi zaharul( jumatate din cantitate) si scortisoara , dupa aceea se pune o foaie si din nou mere , zahar si scortisoara.( Unele gospodine prefera sa caleacsa un pic merele , eu insa fac asa, si va asigur ca ies la fel de gustoase ). se acopera cu foi de placinta si se da la cuptor 40 min. sau mai bine zis pana cand se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu