marți, 2 august 2011

Dulceata din coji de pepene verde





Ingrediente
-1 kg coji pepene verde
-1 kg zahar
- 1/2 lamaie
-baton vanilie



Mod de preparare
Cojile de pepene e bine sa aibe si un pic din partea roz, se curata coaja verde apoi se taie cubulete. Intr-o oala cu fund dublu se pun cuburile si zaharul.

CIMG0651.JPG



Se da la frigider pana cand se topeste zaharul. Apoi punem la fiert 10 min. si se opreste, se lasa sa se raceasca apoi iarasi punem la fiert, facem acest lucru de 3-4 ori in reprize de 10 min.

CIMG0654.JPG


Punem si lamaia cu batonul de vanilie la fiert. Ultima data inainte de a o fierbe o testam luam un pic din dulceata si lasam sa se raceasca, daca curge ca mierea si raman stropi de "roua" pe farfurie cand o picuram inseamna ca gata. Se pune in borcane si se capseaza. Se lasa cu gura in jos pana se racesc.

2 comentarii:

  1. De doi ani a devenit dulceata mea favorita.
    Ca mirodenii eu pun pe langa ce ai enumerat tu,ghimbir si cuisoare,iar acum am o sarja pe foc si am mai pus cateva crengute cu menta si doi ardei iuti mici,este grozava.
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaela...am sa incerc si eu cu menta cu siguranta este grozava

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog