Ingrediente:
- 2 oua
- 2 oua
- 200 ml lapte acru, chefir
- faina
- 2 pliculete zahar vanilat
-1 cub drojdie(50 gr)
- coaja de portocala
- coaja de portocala
-300 gr zahar
-150 gr unt sau margarina
- 100 gr unt
-100 gr zahar
-100 gr zahar
Mod de preparare.
Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Untul se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.Se lasa sa creasca la loc cald . Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el. Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici. Acestea se acopera cu unt si cu o lingurita de zahar , se ruleaza se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat Se desface partea taiata.( Nu stiu cat de explicita am fost sper ca pozele sa fie de ajutor) Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min. Se orneaza cu zahar pudra...eu nu am avut la indemana asa ca s-au papat si fara:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu