Vreau sa ai multumesc pe acesta cale Lissei pentru retete sale minunate in special pentru reteta de pasta de zahar si de lapte parf....am reusit sa realizez acest tort de mult visat ....macar un pic sa ma apropii de realizarile ei minunate
Ingrediente:
blat
-5 oua
200 gr zahar pudra
-4 linguri apa rece
-100 gr faina
-2 plicuri budinca de caramel
-1 plic praf de copt
crema:
-10 linguri zahar
200 ml lapte
- 250 ml frisca
-3 oua
- 1 lingura amidon alimentar
-10 gr gelatina
ornare: pasta de zahar, pasta de lapte praf(am sa revin u detalii la pasta de zahar)
Mod de preparare
Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii.
CREMA:
se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.
Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema.
Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere