Al doilea aperitiv din meniul de sarbatoare este la fel unul usor atat pentru digestie cat si de preparat. Dupa cum stiti deja sunt declarata fana spanac iar cei care nu sunt convinsi ca ar incerca asa ceva le propun sa incerce aceasta reteta si cu siguranta isi vor schimba parerea.
Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”
Ingrediente Ingredients
-6 cartofi 6 potatoes
-150 gr spanac(eu am folosit congelat) 150 G spinach (I used frozen)
-1 ceapa mica 1 Small onion
-4 catei de usturoi 4 Cloves of garlic
-100 ml vin alb 100 Ml white wine
-50 gr parmezan 50 Grams parmesan
-ulei de masline olive-oil
-150 gr smantana 150 Grams sour cream
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja , se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb ~ 15 min. trebuie sa intre furculita in ei insa sa nu se sfarame, adica sa fie aproape gata fierti. Ceapa si 2 catei de usturoi se curata si se taoaca marunt dupa care se calesc in ulei de masline. Se stinge totul cu vin dupa care se adauga spanacul congelat se amesteca pana cand se decongeleaza se lasa sa dea cateva clocote . Se condimentaeza dupa gust si se ia de pe foc. Se adauga parmezanul ras.
Cartofi fierti lasa sa se raceasca putin dupa care se scobesc cu o lingurita se condimenteaza cu piper si se umplu cu spanac. Se incinge cuptorul la 200 C si se pun cartofii pentru10 min.
Smantana se amesteca cu un varf de piper proaspat macinat cu doi catei de usturoi zdobiti. Se serveste peste cartofii umpluti.
Sfat:miezul de cartofi care a ramas de la cartofii umpluti il puteti folosi la crochetele de cartofi.
minunat!
RăspundețiȘtergereMersi Adina
RăspundețiȘtergere