vineri, 23 martie 2012

Fursecuri cu nuci / cookies with nuts

Ieri din greseala pot sa zic am facut niste fursecuri absolut deliciose...nu stiu daca exista aceasta reteta  in varinta asta , daca nu va propun sa o realizati ...de ce zic ca nu stiu daca exista aceasta reteta in asa varianta de ingrediente, deoarece reteta pe care am vrut sa o fac si anume minitarte jazz de pe retetecalamama.ro avea in loc de unt ulei de nuci, un impediment sa realizez asa ceva  , ok inlocuesc  aceasta cu unt dar sa vezi ghinionul cel mai mare nu aveam suficienta faina :))...dar cum sunt o fire calma in bucatarie am improvizat  si am suplimentat cantinatea de nuci, am mai adugat si o lingura de pesmet ca si acestea erau limitate :)), culmea in final au iesit niste fursecuri foarte apreciate si neasteptat de fine la interior si putin crocat la exterior.  In concluzie 
este o reteta extem de simpla care nu va tine prea mult in bucatarie si foarte buna.






Ingrediente
40 bucati                                                                              40 pieces
-1 ou                                                                         1 egg
-70 gr unt                                                                   70 G of butter
-130 gr nuca macinata                                                 130 Grams ground walnuts
-100 gr faina                                                                100 G flour
-4 linguri  zahar                                                            4 Tablespoons sugar
- un varf de sare                                                           A pinch of salt
-1 lingurita praf de copt                                                1 Teaspoon baking powder
- esenta de vanilie                                                         Vanilla


pentru decor                                                           
-un cub ciocolata 
-2 linguri frisca


Mod de preparare
Se bate oul cu zahar si un varf de sare apoi se adauga untul rece taiat cuburi. 

Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt dupa care se pune peste ou. Se amesteca bine sa se omogenizeze , aluatul nu trebuie sa fie tare, daca e prea moale mai puteti adauga o lingura de nuca sau pesmet. Se pune intr-o punga si se da la frigider pentru cel putin 30 min.

Se incinge cuptorul la 180 C . Din aluat se modeleaza niste bilute mici si se coc timp de 10 min.
Daca aveti si bucatele de ciocolata le puteti pune in mijlocul aluatului apoi sa foarmati biluta.


Ciocolata pentru ornat se topeste cu frisca apoi se pune intr-un pos si se decoreaza fursecurile racite.



4 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog