Ieri din greseala pot sa zic am facut niste fursecuri absolut deliciose...nu stiu daca exista aceasta reteta in varinta asta , daca nu va propun sa o realizati ...de ce zic ca nu stiu daca exista aceasta reteta in asa varianta de ingrediente, deoarece reteta pe care am vrut sa o fac si anume minitarte jazz de pe retetecalamama.ro avea in loc de unt ulei de nuci, un impediment sa realizez asa ceva , ok inlocuesc aceasta cu unt dar sa vezi ghinionul cel mai mare nu aveam suficienta faina :))...dar cum sunt o fire calma in bucatarie am improvizat si am suplimentat cantinatea de nuci, am mai adugat si o lingura de pesmet ca si acestea erau limitate :)), culmea in final au iesit niste fursecuri foarte apreciate si neasteptat de fine la interior si putin crocat la exterior. In concluzie
Ingrediente
40 bucati 40 pieces
-1 ou 1 egg
-70 gr unt 70 G of butter
-130 gr nuca macinata 130 Grams ground walnuts
-100 gr faina 100 G flour
-4 linguri zahar 4 Tablespoons sugar
- un varf de sare A pinch of salt
-1 lingurita praf de copt 1 Teaspoon baking powder
- esenta de vanilie Vanilla
pentru decor
-un cub ciocolata
-2 linguri frisca
Mod de preparare
Se bate oul cu zahar si un varf de sare apoi se adauga untul rece taiat cuburi.
Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt dupa care se pune peste ou. Se amesteca bine sa se omogenizeze , aluatul nu trebuie sa fie tare, daca e prea moale mai puteti adauga o lingura de nuca sau pesmet. Se pune intr-o punga si se da la frigider pentru cel putin 30 min.
Se incinge cuptorul la 180 C . Din aluat se modeleaza niste bilute mici si se coc timp de 10 min.
Daca aveti si bucatele de ciocolata le puteti pune in mijlocul aluatului apoi sa foarmati biluta.
Ciocolata pentru ornat se topeste cu frisca apoi se pune intr-un pos si se decoreaza fursecurile racite.
Tare gustoase trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergerePansy asa este. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereDelicioase fursecurile tale cu nuca!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea
RăspundețiȘtergere