Ingrediente
pentru chiftelute
500 gr carne amestec porc si vita
1 ceapa
1 oua
1 legataura verdeata
sare
piper
miez de paine
-3 catei de usturoi
faina
- ulei pentru prajit
- pentru sos de rosii
- -1 ceapa eu am folosit ceapa verde
- -1 lingura de unt
- -1 lingura faina
- -3 catei de usturoi
- - o conserva de rosii in bulion
- - busuioc tocat
- -sare
- -piper
- Mod de preparare
- Metoda de preparare a chiftelutelor o puteti gasi aici .
Ceapa si usturoiul se taie matunt. Se pune la incins o tigaie dupa care se pune putin ulei si untul si se caleste ceapa si usturoiul foarte putin se adauga faina se amesteca bine sa nu formeze cocolaose dupa care se pun rosiile taiate marunt si sucul din conserva si ~ 600 ml apa si se lasa sa fiarba ~ 15 min pana cand se face ceapa. Apoi se pun chifelutele se asezoneaza si se lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se pune busuiocul proaspat tocat.
N-am mai mancat de ani buni chiftelute cu sos si acum, dupa ce le-am vazut la tine, am o pofta teribila.
RăspundețiȘtergereLe programez pentru saptamana viitoare. Am zis! :D
Ai zis....sunt foartee bune:)
RăspundețiȘtergere