sâmbătă, 25 septembrie 2010

Parmigiani( Pernite cu parmezan)






Aceasta reteta am preluat-o de pe blogul Gourmandine
Ingrediente

Pentru aluat:

500g faina

200g apa

1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
100g margarina

1 lingurita sare

50g zahar tos

Pentru umplutura:
~200g parmezan

Pentru uns:1 ou100ml lapte
Susan

Mod de preparare

Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margarina, zaharul si se framanta bine.

(pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varinta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30 min(pana isi dubleaza volumul)

Dupa ce a dospti aluatul il punem pe suprafata de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire, punem parmezanul ras peste foaie si dam cu sucitorul sa intre in aluat .

Dupa care rulam foaia si taiem forme de 2 cm.

Punem in tava cu hatie de copt si lasam sa creasca `1 ora.

Dupa ce au crescut se ung cu un amestec din un ou cu 100 ml lapte si se presoara susan.

Se dau la cuptor 15 min, pana se rumenesc.

2 comentarii:

  1. Ce bune sunt pernitele tale!
    Si eu am facut ceva asemanator(cornulete) cu branza, dar cred ca si ale tale sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog