Din categoria deserturilor usoare
Ingrediente
- aluat foietaj
-500 ml lapte
-150 gr zahar
-3 linguri amidon
-esenta vanilie
- fructe decor
Mod de preparare
intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam galbenusul de albus, galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte. Albusul se bate bine.Se ung marginele formeleor fara gaura in mijloc, se suprapune apoi o forma cu gaura se unge cu galbesus se presoasa susan si se coc 15 min. Din cand in cand se inteapa mijlocul fiecarui cosulet sa nu creasca prea tare mijlocul.
Crema se pune laptele cu zaharul la fiert, se dizolva amidonul cu putin lapte cand laptele e fierbinte se amesteca cu amidonul se pune iarasi la fiertpana se ingroase. se ia de pe foc se pune esenta si se lasa sa se raceasca.
dupa ce s-a racit se umplu cu crema si se decoreaza cu fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu