La multi ani!
Ingredienteblat 1
6 oua
- 150 gr nuca macinata
-3 linguri faina
- 1 praf de copt
- 150 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
blat 2
-3 oua
-3linguri zahar
-3 linguri faina
-1 lingura cacao
Crema1
-400 gr unt
-200 gr nuci
-350 gr zahar pudra
-2 plicuri ness
-4 galbenusuri
-400 gr unt
-200 gr nuci
-350 gr zahar pudra
-2 plicuri ness
-4 galbenusuri
Crema 2
-250 ml frisca
- 1 plic ole crema vanilie
-150 ml lapte
-150 gr nuci
pasta de zahar
Mod de preparare
Blat: Nucile se prajesc la cuptor (atentie sa nu le ardeti)apoi se piseaza, (reteta de baza zile sa fie maruntite praf, mie imi place sa simt nuca asa ca am lasar si bucati un pic mai mari).Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma apoi se aduga zaharul pudra, dupa care se pun galbusurile pe rand, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt, iar la final nuca. Se toarna toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor 30 min -180 C.
blat 2: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine se aduga zaharul apoi galbenusurile si faina amestecata cu cacao. se coace 20-25 min.
Crema1: Untul se bate cu zaharul pana cand obtinem o spuma apoi se aduga galbenusurile, nessul si apoi nucila macinate sau taiate.
Crema 2:se amesteca toate ingredientele cu mixerul la viteza mica apoi treptat lamai mare. la final se adauga nucile.
Se face un sirop.
Se taie primul blat in doua se insiropeaza prinul blat se pune crema de unt cu nuca apoi blatul 2 de cacao se insiropeaza crema 2 si la final blatul cu nuca. Se imbraca in unt apoi in pasta de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu