Reteta preluata de pe blogul Lissei
-6 mere mari
-400 ml frisca
-150 gr zahar
-20 gr gelatina
-1 zahar vanilat
-50 gr ciocolata
-esenta rom
Mod de preparare
Merele se cuarata de seminte si coaja apoi se taie bucati mai mici. Se pun intr-o cratita se toarna apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba pana cand se imoaie bine, cand sunt aproape gata se pune zaharul. Cand sunt gata se scurge zeama si se paseaza.(folositi un blender daca aveti se paseaza mult mai ine asa; Lissa a pus zaharul in momentul calnd le paseaza, zahar pudra, eu l-am pus la fiert)
Gelatina se dizolva cu sucul de mere apoi se topeste pe baie de abur. Frisca se bate bine. Se adauga merele(atentie sa fie reci, ale mele au fost caldute asa ca a topit un pic frica si ciocolata rasa) peste frisca, esenta zaharul vanilat si gelatina, se amesteca bine si se pune totul intr-o forma umezita dupa care se da la rece timp de 2 ore.
Cand se coate de la la frigider puneti forma in apa fierbinte timp de cateva secunde apoi rasturnati forma pe un platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu