sâmbătă, 30 octombrie 2010

Somon in crusta aromata






Ingrediente
- 3 file somon
-1 lamaie
-4 linguri pesmet
-1 lingurita rasa curry
-marar
-usturoi granulat
-sare, piper
-ulei de masline
Garnitura
- cartofi mici
-2 ardei grasi
sos:
-200 gr smantana
- marar
-usturoi

Mod de preparare
Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie.


Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea, piper, praf de usturoi si curry(puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de picant il doriti) , mararul tocat si ulei de masline.

Somonul se aseaza intr-o tava unsa cu foarte putin ulei se pun felii de lamaie sub fiecare bucata de somon apoi se pune amestecul de pesmet peste fiecare bucata si se indeasa cu o lingura sa se lipeasca. Se da la cuptor 20 min.

Cartofii se curata se pun la fiert in apa cu sare si o lungurita de unt pe final. Ardeiul gras se iae pai se prazeste in unt cu capac pana cand se imoaie.
Sos: se amesteca smantana cu marar tocat si usturoi.

2 comentarii:

  1. Nu puteam lipsi de la o portie de peste............mmm........delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineaţa!
    Mulţumesc de vizită şi
    semnul lăsat.
    Felicitări pentru blog..
    te-am trecut în lista pentru
    că o să mai revin ..
    Să ai o săptămână frumoasă!
    Te pup şi îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog