Ingrediente
-250 gr faina
-25 gr zahar
- un varf de sare
-25 gr drojdie(jumate din drojdia pakmaya)
-30 ml unt(Gabriela apus unt 30 gr eu nu am avut la indemana dar au iesit la fel de bune)
-1 ou
-120 gr lapte
Umplutura
-1 mar mare
-2 linguri zahar
-scortisoara
Mod de preparare
Se topeste drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut. Se cerne faina se pune intr-un vas se face o fantana in mijloc se pune laptele sarea drojdia topita, uleiul sau untul topit si zaharul se framnata aluatul apoi se lasa la dospit. 1 h.
Umplutura. Marul se curata de samburi apoi se taie cubulete se amesteca cu 2 linguri de zahar si scortiosoara.
Cand aluatul a crescut se imparte in 10 parti din care se face o forma rotunda se pune umplutura pe mijloc se aduma marginile astfel incat se obtine o minge.
Se pun in formele de briose unse .
Se lasa sa cresca 30-40 min dupa ce au crescut se ung cu ou batut, apoi se pun la cuptor timp de 20 min .
Ce frumusele mai sunt si ce frumos rumenite.....minunate.
RăspundețiȘtergereDupa- amiaza placuta!
Multumesc draga mea si tie la fel
RăspundețiȘtergere